Amason av Mons Kallentoft

Amason Kallentoft

VEM LIGGER BAKOM KUPPEN PÅ NATIONALMUSEUM? VEM VILL LEVA FÖR EVIGT?


Vad som tros vara drottning Hippolytes mytiska gördel, världens mest värdefulla bälte, stjäls från Nationalmuseum under en spektakulär kupp. Två säkerhetsvakter dödas och rånarna försvinner ut i skärgården med helikopter. Morgonen därpå hittas museets unga kvinnliga chef skjuten, och en intensiv jakt inleds. Grekiska staten pressar på för att gördeln ska återbördas, och Zack som leder utredningen kallas upp till statsministern. Vem ligger bakom kuppen? Spåren leder åt flera håll, ut i världen men även till Zacks allra närmaste omgivning. Gördeln sägs kunna ge evig ungdom, men var är den?

Samtidigt är Hebe gravid med deras andra barn, men komplikationer tillstöter. Kommer Zack hinna lösa gåtan, stoppa mördarna och rädda sin familj?

Amason är den nionde actionspäckade boken i Zackserien och löst baserad på myten om Herkules stordåd. Amason finns i bokhandeln den 3:e maj. 

Lyssna på Amason på Bookbeat
Lyssna på Amason på Nextory
Lyssna på Amason på Storytel
Köp Amason på Adlibris
KÖP AMASON PÅ AKADEMIBOKHANDELN
KÖP AMASON PÅ BOKUS


"Det här är ännu en bladvändare signerad Mons Kallentoft. Intensiv action och spänning från start som aldrig tappar fart. 
Kallentoft har en egen språkrytm som verkligen tilltalar mig.
Zack är en av mina favoritkaraktärer, tuff, komplex och samtidigt väldigt känslig. Zacks familjerelationer upphör aldrig att förvåna och utvecklas på oanade sätt och berör. Alltid en väldigt viktig del i handlingen som ofta gör att Zack utmanas i etiska dilemman. Den här gången slår det an en extra nerv när hans och Hebes ofödda barns liv hotas."
En extra eloge till omslaget - en berättelse i sig!
Perfekt läsning en solig vårdag ute i trädgården!" 
Boknjutaren

"Snabb och actionfylld bladvändare. Precis som i de tidigare böckerna i serien är det spänning på högsta nivå. 
... 
En rak och avskalad historia som berättas kronologiskt. Trots de personliga kopplingarna är det främst brottet och utredningen som står i fokus. En författare som kan hantverket och gör det bra - bok nio och det är fortfarande lika underhållande."
bok_stavligt


 "En välskriven bok med mycket spänning och högt tempo. Här är det bara att spänna fast sig och följa med på en fartfylld resa med karaktärer som känns äkta. Läsaren får även en härlig dos mystik i form av grekisk mytologi.
   Boken går att läsa för sig men jag skulle rekommendera att börja med första boken i serien. På så sätt får man följa karaktärernas utveckling och får ut så mycket som möjligt av denna fantastiska serie. 
   Älskar du action, gillar mytologi eller bara vill följa äkta fantastiska karaktärer så är det här den perfekta boken." Millahs bookpage1


"Boken är mycket välskriven och gripande. Detta är en riktig fullträff." Mikaelasbokigahyllor