Älska dig länge av Mons Kallentoft

Kallentoft_A¨lskadigla¨nge

Andra delen i Underdogs – en mörk och kittlande thrillerserie.
Skärholmen, Stockholm. I en lägenhet har en ung man hittats mördad, omgiven av hundratals lampor och med ett krucifix på väggen. Allt andas ritualmord och kriminalkommissarie Leo Madvig kommer ingenvart med fallet. Tröttkörd åker han på semester till Tokyo där han råkar på en mordutredare som haft ett liknande fall. Rör det sig om en internationell seriemördare?
Leo involverar sin vän Lulu och det muskelsjuka datageniet Vic i utredningen. Men Vic blir allt sämre och Lulu vill inte lämna hans sida. Antalet offer riskerar att bli många fler innan gruppen når fram till en lösning.
Älska dig länge är en febrig spänningsroman om en samtid där Gud tycks ha övergivit människan och det enda som återstår är hoppet om kärlek.

Lyssna till Älska dig länge på Bookbeat
Lyssna till Älska dig länge på Nextory
Lyssna till Älska dig länge på Storytel
Köp Älska dig länge på Adlibris
Köp Älska dig länge på Akademibokhandeln
Köp ÄLSKA DIG LÄNGE på Bokus
"Kallentoft ger oss med Älska dig länge en stark fortsättning på Underdogs-serien. Det hela berättat med en säregen ton och en suggestiv samtidskänsla med påtagligt mörka underströmmar. Helhetsbetyg: 4." BTJ


"I vår samtid med växande klyftor, samhällen som går sönder på många olika sätt, finns människor som har och de som inte har, centrum och periferi, girighet och resurslöshet, synlighet och osynlighet och det är människorna i utkanterna som intresserar Kallentoft.
...
Det finns mycket att verkligen gilla i den här texten; utöver det briljanta språket finns de särpräglade och komplexa karaktärerna samt det starka engagemanget för människor i samhällets utmarker. 
... 
Med serien Underdogs har Kallentoft skapat en speciell, egen och originell värld som vi läsare gärna vill återvända till." Anders Kapp, Kapprakt


"Den hårdkokta deckaren uppstod under den så kallade förbudstiden på 1920-talet som en motreaktion mot pusseldeckaren. ... Få har dock vågat förnya genren och ta ut svängarna språkligt och innehållsmässigt. ... Mons Kallentoft är onekligen rätt man att leka med stilen med sin nya "Underdogs"-serie. 
... 
Prosan är Kallentofts helt unika, men tematiken och miljöerna är som hämtade ur en klassiskt noir-roman: storstadens mörker, karaktärer som lever som på samhällets skuggsida och en dialog som värker av ensamhet. Boken börjar med att kriminalkommissarien Leo Madvig får en bestialisk mördare på halsen, men utredningen går snabbt i stå. Modfälld åker han på semester till Tokyo där han råkar på en mordutredare som haft ett liknande fall. Leo engagerar sin vän Lulu och det muskelsjuka datageniet Vic i utredningen. Det blir till ett vidsträckt mysterium som rör sig mellan Stockholm, Paris och Tokyo och som till och med är bättre än ettan, "Kärlekens algoritm"." Johan Brännström, Corren


"Mons Kallentoft är en skicklig författare som vet hur man bygger upp spänning. Leo Madvig är en kriminalkommissarie som går sina egna vägar, på gott och ont. Under utredningens gång stöter han på flera poliser i andra länder som också tar till okonventionella metoder för att lösa sina fall, helst utan inblandning av högre chefer eller ens poliskollegor."
Kenth Jönsson