Jordstorm av Mons Kallentoft

9789137143521

EN KAMP MOT KLOCKAN FÖR MALIN FORS.

En tidig majmorgon hittas en ung man död i ett dike intill Göta kanal. Han är naken, men kroppen bär inga synliga spår av våld och när Malin Fors och hennes kollegor anländer till platsen råder en märklig tystnad. Det är som om alla röster har dämpats.

     Mannen identifieras snart som Peder Åkerlund, före detta Sverigedemokrat, utesluten ur partiet på grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvänd. Det visar sig att han har blivit mördad. Och när den 16-åriga Nadja Lundin samma kväll anmäls saknad, troligtvis bortförd, finns tecken som tyder på att de båda fallen hänger samman.

     Men har offren något gemensamt? Varför har de valts ut? Efterhand börjar Malin Fors inse att de har att göra med en person som leker med polisen, som talar via mord och inte tänker låta sig tystas. Vad är det han eller hon vill säga? Det är bråttom att hitta ett svar. Nadja Lundin kan fortfarande vara vid liv.

Lyssna på Jordstorm på Nextory
Köp Jordstorm på Adlibris
Lyssna på Jordstorm på Storytel
Köp Jordstorm på Akademibokhandeln
Köp Jordstorm på Bokus
Köp Jordstorm på Sesamy
"Oerhört spännande ... Med andan i halsen forcerar man Jordstorm. Corren, Maria Neij

"Mons Kallentofts erkänt våldsamma deckare är snyggt förankrade i sin samtid." Nerikes Allehanda, Staffan Engstrand

"Mons Kallentoft är just nu den mest spännande svenske deckarförfattaren tillsammans med paret Roslund/Hellström. Han är begåvad med en alldeles speciell röst i sina berättelser. ... Så hatten av än en gång för Kallentoft. Finns suget efter en riktigt spännande bok i höstmörkret så är det bara att ge sig in i Kallentofts värld. Östran (Östra Småland), Rolf Asmundsson

"Berättandet är både energiskt och väloljat. Karaktärerna känns vältecknade och emotionellt såriga, storyn naturligt stark ... Jordstorm är så bra du kan få en svensk deckare just nu. Överraskande bra." Den döda zonen

"Som alltid är Kallentofts roman både mystisk och spännande. En passande bok att krypa ner i soffan med." Tranås-Posten