Grissly av Mons Kallentoft

Grissly Kallentoft

OM DU FINNS PÅ INSTAGRAM, KOMMER DU ATT DÖ?

Om du inte lagt upp det på Instagram, har det hänt? Om du inte finns på Instagram, finns du? Om du finns på Instagram, kommer du att dö?

En Känd influencer hittas dumpad i en container, knivhuggen i bröstet och iförd en Gucciträningsoverall. Liket har en exklusiv klocka på sig, och det är tydligt att det inte handlar om ett rån. Varför vill någon döda en influencer? Zack Herry, Deniz och de andra i gruppen vid Särskilda enheten förstår direkt att det här bara är början. Början på ett spel där man inte vet vem som är marionett, och vem som har den egentliga makten. Där ytlighet och gränslöshet förstör liv. Som alltid tar Mons Kallentoft upp högaktuella ämnen och gör det till en mörk, högoktanig spänning. 

Grissly är den åttonde boken i Zackserien om baseras löst på myten om Herkules stordåd. 

Lyssna på Grissly på Bookbeat
Lyssna på Grissly på Nexstory
Lyssna på Grissly på Storytel
Köp Grissly på Adlibris
Köp Grissly på Akademibokhandeln
Köp Grissly på Bokus
Köp Grissly på Sesamy
"Grissly är förstås en av de vilda bestar som Zack Herry ska betvinga och associationen med den antika mytologin passar särskilt väl när Kallentoft utforskar vår tids kluvna verklighet mellan de sociala mediernas hyperverklighet och den faktiska tillvaro vi befinner oss i. 
   Här ringar Kallentoft in en intressant parallell mellan vår och antikens värld. Både greker och romare var fixerade vid tanken på att det fanns en högre verklighet som var ideal och riktigare än den vi lever i, men att vi kunde se alltings mening och perfektion också i det ofullständiga. I vår tid har medialiseringen, i synnerhet genom de nya sociala medierna, gjort oss alla till aktörer i en “högre” digital öververklighet där alla idéer och ideal tycks kunna realiseras." 
Erik Jersenius, Corren


"Tempot i utredningen drivs upp, vilket ackompanjeras med ett mer intensivt språk på vägen mot upplösningen. Det är välskrivet och spännande med ett starkt driv i berättandet. Underhållning på hög nivå. ... Grissly gav mig också helt klart underhållande timmar kring ett väl valt tema." Kapprakt"Spänningen som Mons Kallentoft skapar med ett ständigt högt tempo i handlingen och ett språk med flyt och liksom självklarhet gör att jag slukar boken. Lättläst, beroende- och adrenalinframkallande.
   Och temat, influencers och det som publiceras på sociala plattformar i en rasande takt, med allt mer glidande gränssättning vad gäller bl.a moral. Hur långt är man beredd att gå för att synas och bekräftas mest, vad är man beredd att offra för att skapa de största rubrikerna? Och vilken blir konsekvensen när man möts av hat istället för likes?
   Zackserien är en klar favorit hos mig, åttonde boken gjorde mig verkligen inte besviken och så denna snygga cliffhanger!" Bettybooks


"Både Zack-serien och Malin Fors-serien är några mina favoriter för jag blir aldrig besviken på dem. Bok efter bok levererar Kallentoft spänning i ett högt tempo från första sidan och den här lever upp till alla mina förväntningar och lite till!
  Att återse Zack, Deniz, Hebe, Ester och de andra är alltid lika givande och se hur de har utvecklas. Kallentoft låter dem växa och utvecklas på ett spännande och intressant sätt som man inte kan förutse.
  I varje bok låter han ett högaktuellt ämne ligga till grund och här vrider och vänder han helt fenomenalt på fenomenet med influencers. En värld där alla vill få bekräftelse och se sina konton växa. Men vad händer om man inte lyckas, och hur långt är man villig att gå för att lyckas? Och vilket innehåll vill följarna se?
  Spänningen eskalerar på slutet och slutet lämnar mig både med en lättnadens suck och men en nyfikenhet och oro för vad som komma skall!
 Ni som följer serien kommer inte bli besvikna utan har några timmars högklassig spänningsläsning framför er. Har ni inte läst så börja läs den, men från början för karaktärernas personliga resa och relationer är en stor del av varför serien är så bra."
Boknjutaren