Den femte årstiden

08 February 11


Jag ska byta förlag till Forum. Efter åtta böcker är det dags att pröva något nytt. Lämna min comfort-zone.
   Men ännu återstår en bok på Natur&Kultur. Jag är i slutskedet av arbetet med den nu. Boken heter Den femte årstiden och kommer ut 20 maj. På sätt och vis kommer den avrunda de fyra tidigare årstidsböckerna och jag försöker komma ännu djupare ner i mänsklig ondska.
   Jag befinner mig just nu i Thailand, inte så soft som det låter, utan mycket hårt arbete hela tiden, med Den femte årstiden, men också med nya böcker. Har ett stort kontor där jag är inspärrad hela de soliga dagarna.
   I maj utkommer dessutom Vårlik i pocket på Pocketförlaget. Förra året gjorde de Höstoffer-pocketen till den nionde mest sålda boken i Sverige. Tack för det alla ni på Norr Mälarstrand!
   Har också skrivit om Bangkok och Barcelona för SAS tidning Seasons. Kul med lite journalistik av den verkligt livsbejakande sorten.

Kommentarer (4)

Eva-Lena: Har nyss avslutat "Vårlik". Det är den bästa bok jag läst på länge. Gillar din stil, ditt språk, och storyn är helt outstanding. Tack för det;)
Fredriksson: Kul, jag har väntat på nästa bok nu vet jag vad jag ska läsa till sommaren:)
enligt O: Funderade just på när nästa bok kommer. Nu vet jag -värt ett blogginlägg.
Peter i Norrköping: Lite smått och gott: Jag förstår att Du trivs på Koh Lanta. Norra delen perfekt. Hälseneinflammation ej kul, haft problem under flera års tid. Det vore kul at få veta hur du själv rangordnar Dina böcker om årstiderna. Själv rankar jag så här: Vinter, vår, sommar, höst. Egentligen kanske jag tycker vår men när jag läste vinter första gången så var det en så speciell läsning att läsa första boken. Lycka till med skrivandet